Nieuws

Laatste nieuws omtrent Riwald Recycling Almelo & Beverwijk 

Riwald Recycling & nieuws

Laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie, efficiënte operations, projecten en de allerlaatste innovaties omtrent Riwald Recycling Almelo & Beverwijk   

Riwald Recycling partner Klimaatplein

De circulaire oplossingen van Riwald Recycling hebben een prominente plek in de metaalrecycling industrie binnen Nederland en de rest van de wereld. Riwald Recycling is dé ‘circulaire hub’ voor metaalstromen. Deze oplossingen zijn vanaf heden ook zichtbaar op het Klimaatplein. Het Klimaatplein wordt maandelijks twintigduizend keer bezocht door organisaties die duurzamer willen ondernemen. Bezoekers vinden er onder andere veel praktijkverhalen van bedrijven die actief CO2-uitstoot reduceren of circulair ondernemen. Riwald Recycling is naast partner ook deelnemer aan de Alliantie Klimaatactie van het Klimaatplein. Deze Alliantie bestaat uit zo’n 70 mkb-bedrijven die gezamenlijk werken aan 40% CO2-reductie in 5 jaar

Riwald Recycling partner van het Klimaatplein en de klimaatalliantie
Riwald Recycling duurzaam transport met de Scania next generation

Duurzaam transport met onze nieuwe Scania Next Generation 2021

Riwald Recycling transporteert vanaf januari 2021 met de spiksplinternieuwe Scania Next Generation 2021 model, digitalisering met als doel energie winstgevendheid en een toekomst waarin het gebruik van fossiele brandstoffen tot het verleden behoort. De nieuwe Scania Next Generation draagt bij aan de wereldwijde klimaat-doelstellingen.

Duurzaam transport met onze nieuwe trucks: Volvo FH met I-save

Riwald Recycling transporteert vanaf januari 2021 met de nieuwste Volvo FH trucks uitgerust met een zeer efficiënte engine en een Long Haul Fuel-pakket, bestaande uit innovatieve opties, waaronder I-See, I-Save en I-Shift voor optimale brandstofsparing. Met deze investeringen draagt Riwald Recycling bij aan duurzaam (inter)nationaal metaal transport.

Riwald Recycling duurzaam transport, green en hightech voor ferrous en non ferro metalen
Riwald Recycling opereert met een duurzame en energiezuinige balanskraan

Duurzame operations met onze nieuwe Sennebogen 8160 EQ balanskraan

Riwald Recycling breidt uit met een elektrische Sennebogen 8160 EQ balanskraan die uitgerust is met de laatste innovaties voor efficiënte operations. Mede dankzij de intelligente distributie van energie verbruikt deze balanskraan minder energie dan reguliere kranen, leidend tot een ruime energiebesparing binnen het bedrijfsproces.

Openhuis: Riwald Recycling bestaat 30 jaar

Riwald Recycling vierde dit weekend het 30-jarig bestaan. 30 jaar geleden begonnen de broers Gert, Ewald en Richard Huzink met het verwerken van metaalschroot. Nu 30 jaar later bestaat Riwald Recycling uit twee vestigingen en bedient het bedrijf de wereldwijde vraag naar ferrous en non-ferrous. Vrijdagavond was er een groot feest voor al onze relaties. Meer dan 600 personen bezochten ons event met Humberto Tan als gastspreker. Zaterdag was er de open dag voor alle nieuwsgierigen.

Riwald Recyling opendag en openhuis i.v.m. 30 jaar bestaan
Riwald Recycling doneert 30.000 euro aan goede doelen en stichtingen binnen Almelo en Twente

Riwald Recycling doneert 30.000 euro aan Armoedepact Almelo

Tijdens een speciale conferentie van het Armoedepact Almelo werden er namens de broers Gert en Ewald Huzink aan tien initiatieven cheques ter waarde van 3.000 euro uitgereikt. Deze organisaties zetten zich direct in voor mensen die in armoede leven. 'Het armoedepact bestaat 10 jaar en het leek ons daarom een mooi gebaar om 10 initiatieven te kiezen’, geeft Ewald Huzink aan. Dat zijn de Eethoek, maaltijdverstrekkers, Ter Wille, de verslavingszorg, die in gesprek gaat met gedwongen prostitués, leergeld Almelo en Tubbergen, die er voor zorgen dat kinderen in armoede toch naar school kunnen.