Nieuws

Laatste nieuws omtrent Riwald Recycling Almelo & Beverwijk. 

Riwald Recycling & nieuws

Laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie, efficiënte operations, projecten en de allerlaatste innovaties omtrent Riwald Recycling Almelo & Beverwijk.

Verjonging van ons wagenpark met de nieuwe Volvo FH met Fuel-Save

Wij hebben ons wagenpark verjongd met een nieuwe Volvo FH540 Globetrotter XL met Fuel-Save. Een vrachtwagen die het icoon vormt voor de lange afstand, met een ruime cabine waarin het comfort voor de chauffeur centraal staat i.c.m. innovatieve veiligheidsfuncties.

Deze nieuwe Volvo FH truck is uitgerust met Tridemstel en VDL 30T haaksysteem, geleverd door VDL Container Systems bv en geïnstalleerd door Brinks Carrosserieën. Met deze investering draagt Riwald Recycling bij aan duurzaam (inter)nationaal metaal transport en reduceren wij onze O2-emissie en CO2 voetprint.

Wij danken alle betrokken organisaties voor de opbouw en Walter Peters namens de Nijwa BV voor de levering en prettige samenwerking. Wij wensen onze trucker Jos Rikhof veilige kilometers toe.

Ewald Huzink na 34 als directeur/mede-oprichter met pensioen samen met collega's

Op zondag 31 december 2023 heeft Ewald Huzink een punt gezet achter zijn werkzame jaren als algemeen directeur/medeoprichter bij Riwald Recycling . Het bedrijf aan de Buitenhaven Oostzijde is uitgegroeid tot een complex van 7 hectare, vol hightech scheidingsapparatuur en -technologie voor maximale terugwinning uit grondstoffen. Ewald stond samen met zijn broer Gert Huzink aan het roer stond bij familiebedrijf Riwald Recycling, inmiddels onderdeel van ArcelorMittal - de op één na grootste staalproducent ter wereld. Het merk 'Riwald' zal wereldwijd door ArcelorMittal worden gepositioneerd in de recycling/downstream-markt.

Op 22 december nam Riwald Recycling officieel afscheid van Ewald Huzink als grondlegger van Riwald. ’s Avonds waren familie, vrienden en collega’s aanwezig om op informele wijze terug te kijken op 34 jaar Riwald Recycling. Op dezelfde avond hadden we ook het afscheid genomen van onze gewaarde collega’s Bertie Wiegman en Peter Stuifbergen i.v.m. het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd. De dagelijks werkzaamheden van Ewald worden overgedragen aan het management team, waarbij Sylvia Lammertink zal optreden als CFO van Riwald Recycling.

Namens het gehele team enorm bedankt voor de prettige samenwerking, inzet en betrokkenheid.

DETECTIE- EN ROBOTSORTEERSYSTEEM VOOR CIRCULAIRE ECONOMIE

De wereld heeft door de snelle bevolkingsgroei en welvaart steeds meer grondstoffen nodig. Consequenties zijn stijgende prijzen, stagnerende economie stagneert én dreigende uitputting van kritieke grondstoffen. Grondstoffen zijn echter essentieel voor de wereldwijde maakindustrie, inmiddels goed voor ruim $16 biljoen omzet. Staal, gietijzer, RVS, aluminium, koper, lood, zink, brons en messing zitten in veel complexe producten, zoals mobiele telefoons, auto’s, wasmachine en geavanceerde productieprocessen. De vraag naar hoog technologische oplossingen om dit type producten te recyclen is groot, de kwaliteitseisen zijn hoog, en de beschikbaarheid van arbeidskrachten neemt af. Riwald Recycling, RIWO, Hogeschool Saxion en TValley leveren via een EFRO-project een bijdrage aan deze uitdagingen. Het consortium heeft als doel om “complexe producten te transformeren naar pure grondstoffen en om deze logistiek duurzaam te transporteren naar bedrijven in de maakindustrie”.

Circulair ondernemen Riwald recyclet jaarlijks honderdduizenden tonnen afvalmateriaal, variërend van elektronisch afval, hoogwaardige reststromen, tot treinstellen en vliegtuigen. Circulair ondernemen is een van haar kernwaarden. De ambitie om nog meer impact te maken op de circulaire economie is sterk verbonden met het scheidingsproces. Met technieken als granulatoren, schrootscharen, eddy currents, watertafels, hakmolens en zeven sorteert Riwald op inductie, kleur en gewicht. Aan het einde van het machinale scheidingsproces resteert echter een stroom van tussen de 15 en 20 ton non-ferous en afvalsoorten die vooralsnog enkel handmatig kan worden gesorteerd. Oorzaken zijn de grote hoeveelheid verschillende materialen en de samenstelling en verstrengeling van de materialen. Op dit moment is handmatig sorteren van deze materiaalstroom de enige optie; er bestaat gewoonweg nog geen detectie- en sorteertechnologie die autonoom en automatisch een eenduidige selectie maakt van de materialen.

Afval bestaat niet Uit het vooronderzoek blijkt onder andere dat een combinatie van detectie- en sorteertechnologieën de (rest)stromen volledig automatisch kan scheiden. Een systeem dat een significant bijdraagt aan de transformatie naar een circulaire economie. In 2030 wil Nederland 50% minder primaire grondstoffen (waaronder metalen) gebruiken en in 2050 moet onze economie volledig circulair zijn. Concreet houdt dit in: ‘Een economie waarin zoveel mogelijk duurzame hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt, producten en grondstoffen worden hergebruikt en waarin afval niet bestaat.’

Samenwerking TValley heeft als innovatiecluster de verbinding gelegd tussen Riwald Recycling en de twee TValley partners RIWO en Hogeschool Saxion. De komende drie jaar werken onderzoekers van Saxion, studenten, engineers van RIWO, subsidieconsultants van Leap en domeinspecialisten van Riwald Recycling samen aan het ontwikkelen van slimme sensoren, algoritmes en robotica om de reststroom van non-ferous en afvalsoorten autonoom en zuiver te scheiden.

Het gaat om een volledig nieuw hightech detectiesysteem en pickingrobot om metalen en afvalsoorten te scheiden. De resultaten van het subsidieproject bestaan uit (1) opdoen van domeinkennis- en materiaalkennis, (2) realiseren van verschillende detectie en robotsorteermodules, (3) een circulaire recycleketen en (4) operationeel product die gereed is voor marktintroductie.


Dit project wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

Personeelsfeest Riwald Recycling 2023

Afgelopen zaterdag was het tijd voor ons personeelsfeestje! Samen met alle collega's hebben we een fantastische dag gehad! We begonnen op de kartbaan waar iedereen van elkaar probeerde te winnen en de snelste rondetijd probeerde neer te zetten, gevolgd door intense ‘outdoor paintball partijtjes’. We eindigden in Bistro de Kruidentuin waar we heerlijk gegeten hebben en sloten af met een besloten feest met live muziek.

Met dit personeelsfeest hebben we alvast onze bouwvakantie ingeluid die aanstaande vrijdag na de bouwvakborrel van start zal gaan! Een welverdiende vakantie voor iedereen om te genieten van zon, zee, strand of gewoon in de tuin.

''We MUD samen vedan!”

Afgelopen zaterdag deden collega's van Riwald Recycling mee aan Tot de Nek in de Drek. Bij tropische temperaturen werd een parcours van 7,5 kilometer met obstakels afgelegd onder aanmoediging van de supporters. Geweldig middagje teambuilding!

Riwald Recycling meegedaan aan de tot de nek in drek editie 2023
Riwald Recycling Elektrische Heftrucks Linde

Uitbreiding van ons wagenpark met Linde Elektrische heftruck E35 - E50

Wij hebben ons wagenpark uitgebreid met nieuwe elektrische heftrucks van de serie Linde E35 en E50. Ze zullen worden ingezet voor intern transport, met name bij het verplaatsen van zware materiaalstromen.

Riwald Recycling investeert graag in innovatieve en milieuvriendelijke technologieën. Deze elektrisch aangedreven heftrucks hebben een lagere belasting voor het milieu en zullen de diesel heftrucks vervangen. Dat resulteert in een sterke CO₂-reductie. De nieuwe elektrische heftrucks van Motrac NL bevatten geavanceerde technologieën, waarmee het beste resultaat is te halen in veiligheid, comfort, productiviteit en duurzaamheid. Meer weten over ons duurzame machine- en wagenpark? Klik op ontdek meer voor meer informatie.

Riwald Recycling te zien op DISCOVERY+

In het nieuwe seizoen van Mighty Truckers worden de ‘lifes on the road’ van truckers uit verschillende landen gevolgd. Eef Verhaag is één van deze truckers en laat haar wereld van transport zien binnen de metaalrecycling bij Riwald Recycling . Ze verkent het hele land in haar enorme vrachtwagencabine en bestuurt de tientonner alsof het niets is!

In het programma werd Eef gevolgd bij haar dagelijkse werkzaamheden. Het truckersbestaan is best pittig en niet altijd even makkelijk. Zo krijgt Eef te maken met drukke wegen en enkele risico’s die kunnen voorkomen bij het vak. Ze had in eerste instantie haar vrachtwagenrijbewijs gehaald om haar paarden te vervoeren, in het programma vertelt ze hoe ze in de mooie wereld van transport is beland.

Over haar deelname zegt ze het volgende: “het was een aparte ervaring, de vrachtwagen hing vol met camera’s, er was video crew aanwezig en er reed een auto mee die ook van alles filmt. Het was wel leuk om deel te nemen. Ik ben nieuwsgierig naar de afleveringen en ook benieuwd naar de andere deelnemers.”

Riwald Recycling op Discovery+
Riwald Recycling meegedaan aan de tot de nek in drek editie 2023
Inzameling WEEE AEEA E-waste Riwald Recycling Aveleijn

Samenwerking Riwald Recycling en Aveleijn

Bij Aveleijn zetten we ons in voor goede zorg en een gezonde planeet. Circulariteit is een belangrijk onderdeel voor een groenere toekomst. Uit elektronische apparaten zijn veel grondstoffen te halen die hergebruikt kunnen worden. Dit is beter voor de aarde dan het winnen van nieuwe grondstoffen. In samenwerking met het verwerkingsbedrijf Riwald Recycling zamelen we oude elektronische apparaten in waaruit de grondstoffen hergebruikt worden voor nieuwe producten. Onze cliënten van de tuinploeg worden betrokken bij het inzamelproces en krijgen een demonstratie gegeven door Riwald, zo ontdekken ze welke stoffen hergebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten.

Inleveren van je huishoudelijke apparatuur kan vanaf maandag 1 mei tot en met vrijdag 19 mei. We zijn op werkdagen tussen 09:00 en 15:30 uur aanwezig. De container is te vinden op de parkeerplaats van het Bestuurscentrum in Borne.

Op de bijgevoegde flyer is te zien welke apparaten er ingeleverd kunnen worden.

Na de periode op het bestuurscentrum gaat de container naar een volgende regio om daar elektronische apparaten in te zamelen. Welke regio zou het meeste inzamelen?

LOGISTICS CAFÉ: BEDRIJFSBEZOEK BIJ RIWALD RECYCLING

Donderdag 23 februari is er een bedrijfsbezoek bij Riwald Recycling georganiseerd door de Logistic Association van Port of Twente. Door middel van een rondleiding en een presentatie onder leiding van Ewald Huzink en Bart van Kessel, heeft Riwald Recycling haar kennis en visie mogen delen. Het bezoek is goed afgesloten met een netwerkborrel!

Om de logistiek met andere bedrijven in de regio Twente te versterken, te verduurzamen en de Twentse economie te ondersteunen is Riwald Recycling lid van Port of Twente.

Als watergebonden bedrijf is het Twentekanaal evenals het wegtransport in de regio, ontzettend belangrijk. Riwald Recycling werkt daarom graag samen met Port of Twente en haar leden voor het gezamenlijke belang van een goede infrastructuur.

End-Of-Waste Certificaten

De Nederlandse economie moet in 2050 volledig circulair zijn. Om dat doel te bereiken moet al bij het ontwerp van nieuwe producten rekening worden gehouden met hergebruik. Ook moet ervoor worden gezorgd dat bestaande producten aan het eind van hun lifecycle zoveel mogelijk kunnen worden gerecycled. Hierbij speelt de recyclingbranche een cruciale rol.

Bij het sluiten van materiaalkringlopen is het essentieel dat afvalstromen die daarvoor geschikt zijn weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Een materiaal dat eenmaal ‘afval’ is, kan echter niet zomaar als secundaire grondstof worden ingezet. Om tot hoogwaardige inzet van deze grondstoffen te komen zijn afspraken vereist over onder andere de ‘End-Of-Waste’ (‘Einde Afval’ ) status van materialen en producten, maar ook over de kwaliteitseisen die aan secundaire grondstoffen gesteld moeten voor een veilige en gezonde toepassing.

Dankzij onze geavanceerde verwerkings- en scheidingstechnieken heeft Riwald Recycling haar End-of-Waste certificaten behaald met de criteria uit de Europese Verordening 333/2011 en 715/2013. Met deze certificaten toont Riwald Recycling aan dat zij afvalstoffen van ijzer, staal, aluminium en koperschroot kunnen bewerken tot zuivere grondstof, welke direct kunnen worden ingezet bij het productieproces van nieuwe metalen. Deze stap bevordert onze positie in duurzaamheid en circulariteit.

Verbouwingsupdate vestiging Almelo

Het aftellen is begonnen! Nog een paar weken en dan hopen wij dat de verbouwing van het kantoorpand klaar is. De schilders zijn druk bezig geweest om de muren te voorzien van een frisse kleur. Deze week wordt er hard gewerkt aan het plaatsen van het interieur door De Pander.

Zijn jullie net zo nieuwsgierig naar het eindresultaat als wij? Houd de socials in de gaten.

Verbouwing kantoorpand Riwald door De Pander
CO2-prestatieladder niveau 5 certificaat

Co-Prestatieladder niveau 5

Riwald Recycling staat bovenaan de CO₂-prestatieladder.

Duurzaam werken is bij ons niet alleen een modewoord, maar ook dagelijkse praktijk. Wij nemen CO₂-reductie serieus en willen daar een bijdrage aan leveren. Riwald Recycling werkt intensief samen met haar ketenpartners aan doelstellingen omtrent emissiereducties. Het terugdringen van onze CO₂-uitstoot doen wij door het doorvoeren van diverse energiebesparende maatregelen resulterend in een reductie Kg CO₂ per verwerkte ton metaal.

Recycling van metalen vermijdt ten dele de productie van metalen uit primaire grondstoffen (ertsen). Dit leidt tot een besparing in CO₂-emissies ten opzichte van productie van primaire metalen. Het is in het kader van klimaatbeleid dus zinvol om ervoor te zorgen dat metaal gerecycled wordt, omdat daarmee productie van metalen uit primaire grondstoffen wordt vermeden.

Deze week ontvingen wij als eerste metaalrecyclingbedrijf van Nederland de CO₂-Prestatieladder Niveau 5 voor onze vestigingen Almelo en Beverwijk. De CO₂-Prestatieladder is een managementsysteem van de SKAO (Stichting Klimaatvriendelijke Aanbesteden & Ondernemen) en is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren CO₂-bewust(er) te handelen. De CO₂-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO₂ en kosten, binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten.

Verbouwingsupdate vestiging Almelo

Inmiddels zijn wij alweer zes weken verder met verbouwen. De verbouwing van ons kantoorpand schiet aardig op. De afgelopen weken is er veel werk verricht, waaronder het stucen van de muren, het aanleggen van de nieuwe vloer en het plaatsen van de glazen wanden die een open sfeer creëren.

Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar het vervolg? Houd de socials in de gaten voor meer updates over de verbouwing.

Verbouwingsupdate vestiging Almelo
Riwald container e-waste bij Aveleijn in Goor

Nationale Recycleweek

Sinds 2 juni 2022 is er een samenwerking tussen Riwald Recycling, Slim Opgewekt en Aveleijn. Er is een pilotproject gestart voor het inzamelen en recyclen van E-waste. E-waste is alle afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA). Dit educatieve project combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie door Aveleijn, waarbij Riwald Recycling deze producten recyclet naar hernieuwbare grondstoffen.

Wat wordt er ingezameld? Bij dagbesteding De Roos in Goor staat een container waar buurtbewoners hun e-waste waaronder een mobiele telefoon, koffiezetapparaat, audio- en videoapparatuur, oven, magnetron en ventilator in kunnen leveren. De opbrengsten van de container zijn voor dagbesteding De Roos.

Donderdag 13 oktober is Ömer Avci namens Riwald Recycling bij Aveleijn in Goor langs geweest. Hier is o.a. het recycle proces van een wasmachine uitgelegd aan de cliënten.

Verbouwingsupdate vestiging Almelo

De verbouwing van het kantoorpand van Riwald Recycling is in volle gang. Inmiddels zijn wij alweer drie weken verder.

Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar het vervolg? Houd de socials in de gaten voor meer updates over de verbouwing.

Verbouwingsupdate kantoorpand Riwald

Opnieuw is Nederland extreem droog

Opnieuw is het in Nederland extreem droog. Ook bij Riwald merken wij daar de impact van.

“Normaal doen wij veel meer via binnenvaartschepen, op dit moment moeten wij echt naar de vrachtwagens toe, want de waterstand is te laag”, aldus Ewald Huzink, directeur van Riwald Recycling.

Hiernaast het volledige nieuwsbericht over Riwald Recycling van het Nieuwsuur

WEEELABEX (CENELEC) Certificaat type 1,2 en 3

Onder leiding van Bart van Kessel werd een succesvolle WEEELABEX audit uitgevoerd met als resultaat dat Riwald naast Type 1 en 2, nu ook een Type 3 verwerker is!

De procedure voor het bewerken en verwerken van e-waste wordt omschreven door de WEEELABEX kwaliteitsstandaard (CENELEC normen). Een organisatie kan een WEEELABEX certificaat krijgen wanneer het kan aantonen aan specifieke eisen te voldoen bij het bewerken en verwerken van e-waste. De certificering verloopt via een uitgebreide audit en een batchtest.

Er zijn momenteel drie type verwerkers via WEEELABEX Organisation te certificeren: Type 1️⃣ Manuele verwerking en depollutie Type 2️⃣ Machinale verwerking en depollutie Type 3️⃣ Vergevorderde en gespecialiseerde machinale verwerking en depollutie

Riwald Recycling bezit als enige van Nederland een WEEELABEX certificaat Type 1, Type 2 en Type 3 voor Groot Witgoed (LHA) en Klein huishoudelijk elektrische- en ICT apparatuur (SHA).

Succesvolle WEELABEX audit
Transportdag en banenmarkt Beverwijk bij Riwald Recycling

Banenmarkt & Transportdag | 17 & 18 Juni te Beverwijk

Vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni zal ons team van Riwald Recycling klaar voor je staan op de Banen- en Transportdag in Beverwijk.

Met meer deelnemers dan ooit, laten 25 (transport)bedrijven uit de regio op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 17.00 uur zien dat Beverwijk dè hotspot is van de Transport en Logistiek in de IJmond. Rond de Kop van de Haven aan de Parallelweg showen de transportbedrijven en verladers hun mooiste trucks, bakwagens en speciale voertuigen. Op de terrasjes rondom een feestelijk partyschip kan iedereen met de transportbedrijven kennismaken en is er het nodige te beleven voor de kids. Duidelijk zal worden dat een baan in deze sector een prachtige manier is om een leuke boterham te verdienen.

Op 17 juni, de dag voorafgaand aan de Transportdag wordt op dezelfde locatie van 10.00 tot 16.00 uur een grote Banenmarkt gehouden voor alle bedrijven uit Beverwijk.

Uitbreiding van ons wagenpark met de Volvo FH500 Globetrotter met I-Save

Wij hebben ons wagenpark uitgebreid een Volvo FH500 Globetrotter XL met I-Save. Een vrachtwagen die het icoon vormt voor de lange afstand, met een ruime cabine waarin het comfort voor de chauffeur centraal staat i.c.m. innovatieve veiligheidsfuncties. De nieuwste Volvo FH trucks zijn uitgerust met D13TC krachtbron, dus met turbo-compound techniek en een Long Haul Fuel-pakket, bestaande uit innovatieve opties, waaronder I-See, I-Save en I-Shift voor optimale brandstofsparing. Met deze investeringen draagt Riwald Recycling bij aan duurzaam (inter)nationaal metaal transport en reduceren wij onze CO2-emissie en CO2 voetprint.

Wij danken Nijwa Groep BV en Nijhof-Wassink voor de levering en prettige samenwerking en wensen onze ladytrucker Eef Verhaag veilige kilometers toe.

Vrachtwagen Riwald Recycling Volvo FH500 Globetrotter XL
Vrachtwagen Riwald Recycling Volvo FH500 Globetrotter XL
Sennebogen 830E overslagkraan
Sennebogen 830E overslagkraan met Jarmo

Uitbreiding van ons machinepark met de Sennebogen 830E Overslagkraan

Wij hebben ons machinepark uitgebreid met een elektrische Sennebogen 830E overslagkraan die uitgerust is met de laatste innovaties voor efficiënte operations. Deze geavanceerde kraan wordt ingezet tijdens de overslagwerkzaamheden bij onze granulator, die vervolgens de metaalhoudende producten - variërend van afgedankte elektronische apparaten tot treinstellen en vliegtuigen - granuleert en scheidt van de ferro- en non ferro metalen.

Jarmo Koopman is de machinist van de nieuwe Sennebogen 830E overslagkraan. ‘’Ik heb drie jaar de opleiding kraanmachinist gevolgd en na afronding van mijn opleiding had ik de ambitie om een grote kraan te besturen. Deze ambitie is binnen Riwald vervult en ik ben Riwald ook dankbaar voor deze kans en rol binnen het recyclingsprocess.’’

Vanaf 2016 mag Riwald Recycling zich een erkend leerbedrijf noemen. De samenwerking met Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zorgt ervoor dat onderwijs en het bedrijfsleven gecombineerd worden voor een goede praktijkopleiding. Riwald Recycling heeft meerdere BBL/BOL studenten opgeleid waarvan er een aantal ook werkzaam zijn bij Riwald Recycling binnen verschillende afdelingen.

Riwald Recycling: onze trouwe medewerker

Vol trots hebben wij afgelopen vrijdag het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd van onze gewaardeerde collega Jos Hemmink gevierd. Hierbij vierden wij de jarenlange inzet van Jos en zijn bijdrage aan het succes van Riwald Recycling.

Namens het gehele team enorm bedankt voor de prettige samenwerking, inzet en betrokkenheid. Jos zal nog parttime werkzaam blijven binnen het bedrijf als kraanmachinist.

Pensioen Jos bij Riwald Recycling

Riwald Recycling en de Week van de Circulaire Economie

In Overijssel gebeuren al veel mooie dingen op het gebied van circulariteit! In samenwerking met de Provincie Overijssel besteden we graag aandacht over circulariteit tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Grondstoffen zijn eindig en om deze reden moeten wij hier zuinig mee omgaan. De Nederlandse overheid heeft als doel gesteld: Nederland volledig circulair in 2050, een economie zonder afval, waarbij alles draait op herbruikbare grondstoffen.

Als toonaangevend metaalrecyclingsbedrijf vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik. ''Wij leveren een bijdrage aan het creëren van een circulaire economie en zodoende aan het behalen van de doelstellingen van de overheid, zeker met het uitzicht op de toenemende vraag naar grondstoffen worden virgin materialen steeds schaarser, aldus Gert Huzink.''

Riwald Recycling behaalt het CO2-Prestatieladder certificaat voor de vestigingen Almelo en Beverwijk

Onze wereld kent grote, complexe en urgente uitdagingen. De hoge CO2-emissie leidt tot klimaatverandering en onze natuurlijke hulpbronnen worden steeds schaarser. Dit vraagt om een andere manier van produceren en consumeren. Door het recyclen van complexe producten vormt Riwald Recycling een verbindende schakel in de circulaire economie en zorgen we voor een flinke CO2-besparing in de keten

Duurzaam werken is bij ons niet alleen een modewoord, maar ook dagelijkse praktijk. Wij nemen CO2-reductie serieus en willen daar een bijdrage aan leveren. Wij doen dat door te werken aan doelstellingen waarmee we jaarlijks onze CO2-uitstoot verminderen. Het terugdringen van onze CO2-uitstoot doen we door het doorvoeren van diverse energiebesparende maatregelen op zowel kantoor als op ons hightech complex. We meten onze prestaties met de CO₂-Prestatieladder.

Afgelopen maand ontvingen wij het CO₂-Prestatieladder certificaat voor onze beide vestigingen, Almelo en Beverwijk. De CO2-Prestatieladder is een managementsysteem van de SKAO (Stichting Klimaatvriendelijke Aanbesteden & Ondernemen) en is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren CO2-bewust(er) te handelen. De CO₂-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten, binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten.

Riwald Recycling CO2 prestatieladder Beverwijk
Riwald Recycling CO2 prestatieladder Beverwijk
Riwald Recycling Beverwijk geeft rondleiding aan Industriecultuur Beverwijk

Riwald Recycling Beverwijk heeft wederom actief deelgenomen aan de week van de industriecultuur

Riwald Recycling Beverwijk heeft wederom actief deelgenomen aan de week van de industriecultuur, georganiseerd door Industriecultuur. In deze week werden er onder meer bedrijfsbezoeken georganiseerd op spannende industriële plekken in het Noordzeekanaalgebied, onze vestiging in Beverwijk kon ook dit jaar niet missen.

Het evenement bestaat vanaf 2015 en ieder jaar biedt Riwald in deze periode bedrijfsbezoeken aan. Deze week was wat ons betreft wederom een enorm succes waarin wij twee groepen hebben mogen ontvangen. Op deze manier geven wij bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen bij ons metaalrecyclingproces, en proberen wij het belang van ons werk over te brengen. Elk jaar weer een leuke mogelijkheid voor jong en oud! De rondleidingen werden gegeven onder begeleiding van Richard Heimering

Ondernemersmagazine: 'op weg naar honderd procent circulair recyclen'

In de nieuwe oplage van het Ondernemersmagazine Gemeente Tubbergen vertellen Ewald en Gert Huzink over hun toekomstperspectief voor het bedrijf Riwald Recycling. Riwald wil dé circulaire hub zijn voor metaalstromen en een actieve rol spelen bij het vinden van oplossingen voor internationale milieuvraagstukken.

Riwald houdt zich bezig met innovatie op de gebieden elektrificatie, efficiënt gebruik van grondstoffen, duurzaam produceren en transport. Deze onderwerpen worden in het artikel uitgebreid behandeld.

Artikel ondernemers riwald recycling ewald gert huzink nieuws
Pensioen riwald recycling cheque

Riwald Recycling: onze trouwe medewerkers

Vol trots hebben wij afgelopen vrijdag het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd van drie van onze gewaardeerde collega’s gevierd. Hierbij vierden wij de jarenlange inzet van Joke Doctor, Ewald Robel en Theo Jansen en hun bijdrage aan het succes van Riwald Recycling. Joke, Ewald en Theo: namens heel het team enorm bedankt voor de prettige samenwerking, inzet en betrokkenheid. Jullie zijn alle drie toppers! Joke en Ewald zullen werkzaam blijven binnen het bedrijf. Ook Theo zal altijd welkom blijven voor eventuele werkzaamheden of een kop koffie.

Duurzaam transport met onze nieuwe trucks: Volvo FH met I-save

Na ontvangst van de eerste nieuwe Volvo FH 2021 model met I-Save transporteert Riwald Recycling vanaf Augustus 2021 met twee Volvo FH modellen met I-Save. De nieuwste Volvo FH trucks zijn uitgerust met een zeer efficiënte engine en een Long Haul Fuel-pakket, bestaande uit innovatieve opties, waaronder I-See, I-Save en I-Shift voor optimale brandstofsparing. Met deze investeringen draagt Riwald Recycling bij aan duurzaam (inter)nationaal metaal transport en reduceren wij onze CO2-emissie en onze CO2 voetprint.

Certificaat meting rontgen straling

Rijksuniversiteit Groningen verstrekt certificaat aan Riwald Recycling

Vanaf deze week hebben wij als Riwald Recycling zijnde onze eigen Stralingsdeskundige Meet- en Regeltoepassingen aan boord. Een Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (TMS) Meet- en Regeltechniek dient toezicht te houden op werkzaamheden met ingekapselde stralingsbronnen en/of vergunnings- dan wel registratieplichtige röntgentoestellen en vormt de link tussen de werkvloer en het management/de stralingsbeschermingseenheid.

Ömer Avci van harte met het behalen van de cursus 'Stralingsbescherming Meet- en Regeltoepassingen', uitgevoerd op de Rijksuniversiteit Groningen.

Gezaghebber van Bonaire brengt een werkbezoek aan Riwald Recycling

Riwald Recycling ontving afgelopen zaterdag 19 juni de gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, op werkbezoek in Almelo. Onder leiding van Ewald Huzink, Gert Huzink en Bart van Kessel werd de gezaghebber van Bonaire en de burgermeester van Almelo, Arjen Gerritsen, rondgeleid op het hightech complex van Riwald Recycling en toonde trots haar nieuwste innovaties op het gebied van metaalrecycling.

''Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Dankzij onze ervaring, ons brede gamma aan recyclingsmogelijkheden en onze commitment inzake de criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur behoort Riwald Recycling tussen de meest geavanceerde, gerespecteerde en vertrouwde recyclingsbedrijven van Nederland en de rest van de wereld, aldus Ewald Huzink.’’

Onze visie en kennis willen we graag delen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waaronder Bonaire. Bonaire kent flinke uitdagingen op het gebied van (metaal)afvalverwerking. De infrastructuur voor afvalverwerking moet verbeterd worden en investeringen in recycling hebben hoge prioriteit. Door de urgentie en de vraag naar een nog duurzamer afvalbeleid bezocht de gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, Riwald Recycling, waarbij Riwald een actieve rol speelt bij het vinden van oplossingen voor de milieuvraagstukken van Bonaire. Riwald Recycling verbindt haar duurzaamheidstrategiën aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en integreert innovatieve technologiën voor maximale terugwinning uit grondstoffen. Momenteel worden de eerste containers met e-waste en scrap geladen in Bonaire voor de transport naar Nederland, en Riwald Recycling heeft de verantwoordelijkheid over de transformatie van complexe producten naar pure grondstoffen met als doelstelling: ‘’dat de Nederlandse economie zou draaien op teruggewonnen grondstoffen en dat er geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn’’, aldus Ewald Huzink.

Bonaire werkbezoek recycling riwald metaal
De gezaghebber van bonaire bezoek aan riwald recycling content nieuws artikel

Duurzame operations met onze Fuchs MHL390F overslagkraan

Ons machinepark bestaat uit meerdere kranen, waaronder een Fuchs MHL390F overslagkraan, die uitgerust is met de laatste innovaties voor efficiënte operations. Mede dankzij de intelligente distributie van energie is er een optimale verhouding tussen maximale capaciteit en laag brandstofverbruik, leidend tot een ruime energiebesparing binnen ons bedrijfsproces.

Riwald Recycling experts in brand bestrijden voordat er brand is

Riwald Recycling maakt sinds begin 2020 gebruik van het PYROsmart systeem. De PYROsmart is een infrarood systeem dat in een vroeg stadium brand kan detecteren. Waar veel andere systemen uitgaan van vlammen of extreme temperaturen, kan de PYROsmart als eerder een beginnende brand ontdekken. Bovendien werkt de software zo goed dat het moeiteloos het verschil kan waarnemen tussen een brand en bijvoorbeeld de warme delen van een overslagkraan, zoals de motor, uitlaat of remmen. De software analyseert de warmtebronnen die warmer zijn dan de ingestelde alarmtemperaturen. Aan de hand van de temperatuur, beweging en spotgrootte wordt door de software en ervaringsgetallen bepaald of het een storend object is, of broei, of een (beginnende) brand. Riwald Recycling gebruikt maakt gebruik van het PYROsmart detectiesysteem in combinatie met bluskanonnen die direct aanslaan wanneer er brand ontstaat. Dankzij deze technologische innovaties blijven wij een stap voorwaarts in de recyclingsbranche.

Pyrosmart systeem anti brand anti vuur blussen riwald recycling plaats
Partner alliantie klimaatactie klimaatplein deelnemer riwald recycling

Riwald Recycling partner Klimaatplein

De circulaire oplossingen van Riwald Recycling hebben een prominente plek in de metaalrecycling industrie binnen Nederland en de rest van de wereld. Riwald Recycling is dé ‘circulaire hub’ voor metaalstromen. Deze oplossingen zijn vanaf heden ook zichtbaar op het Klimaatplein. Het Klimaatplein wordt maandelijks twintigduizend keer bezocht door organisaties die duurzamer willen ondernemen. Bezoekers vinden er onder andere veel praktijkverhalen van bedrijven die actief CO2-uitstoot reduceren of circulair ondernemen. Riwald Recycling is naast partner ook deelnemer aan de Alliantie Klimaatactie van het Klimaatplein. Deze Alliantie bestaat uit zo’n 70 mkb-bedrijven die gezamenlijk werken aan 40% CO2-reductie in 5 jaar

Duurzaam transport met onze nieuwe Scania Next Generation 2021

Riwald Recycling transporteert vanaf januari 2021 met de spiksplinternieuwe Scania Next Generation 2021 model, digitalisering met als doel energie winstgevendheid en een toekomst waarin het gebruik van fossiele brandstoffen tot het verleden behoort. De nieuwe Scania Next Generation draagt bij aan de wereldwijde klimaat-doelstellingen.

Duurzaam transport scania next generation 2021 riwald recycling truck
Duurzaam transport volvo fh met i-save truck

Duurzaam transport met onze nieuwe trucks: Volvo FH met I-save

Riwald Recycling transporteert vanaf januari 2021 met de nieuwste Volvo FH trucks uitgerust met een zeer efficiënte engine en een Long Haul Fuel-pakket, bestaande uit innovatieve opties, waaronder I-See, I-Save en I-Shift voor optimale brandstofsparing. Met deze investeringen draagt Riwald Recycling bij aan duurzaam (inter)nationaal metaal transport.

Duurzame operations met onze nieuwe Sennebogen 8160 EQ balanskraan

Riwald Recycling breidt uit met een elektrische Sennebogen 8160 EQ balanskraan die uitgerust is met de laatste innovaties voor efficiënte operations. Mede dankzij de intelligente distributie van energie verbruikt deze balanskraan minder energie dan reguliere kranen, leidend tot een ruime energiebesparing binnen het bedrijfsproces.

Knipijzer balanskraan sennebogen 8160 EQ
Riwald Recyling opendag en openhuis i.v.m. 30 jaar bestaan

Openhuis: Riwald Recycling bestaat 30 jaar

Riwald Recycling vierde dit weekend het 30-jarig bestaan. 30 jaar geleden begonnen de broers Gert, Ewald en Richard Huzink met het verwerken van metaalschroot. Nu 30 jaar later bestaat Riwald Recycling uit twee vestigingen en bedient het bedrijf de wereldwijde vraag naar ferrous en non-ferrous. Vrijdagavond was er een groot feest voor al onze relaties. Meer dan 600 personen bezochten ons event met Humberto Tan als gastspreker. Zaterdag was er de open dag voor alle nieuwsgierigen.

Riwald Recycling doneert 30.000 euro aan Armoedepact Almelo

Tijdens een speciale conferentie van het Armoedepact Almelo werden er namens de broers Gert en Ewald Huzink aan tien initiatieven cheques ter waarde van 3.000 euro uitgereikt. Deze organisaties zetten zich direct in voor mensen die in armoede leven. 'Het armoedepact bestaat 10 jaar en het leek ons daarom een mooi gebaar om 10 initiatieven te kiezen’, geeft Ewald Huzink aan. Dat zijn de Eethoek, maaltijdverstrekkers, Ter Wille, de verslavingszorg, die in gesprek gaat met gedwongen prostitués, leergeld Almelo en Tubbergen, die er voor zorgen dat kinderen in armoede toch naar school kunnen.

Goede doelen actie armoedepact almelo cheques