Nieuws

Laatste nieuws omtrent Riwald Recycling Almelo & Beverwijk. 

Riwald Recycling & nieuws

Laatste nieuws op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie, efficiënte operations, projecten en de allerlaatste innovaties omtrent Riwald Recycling Almelo & Beverwijk.

Ondernemersmagazine: 'op weg naar honderd procent circulair recyclen'

In de nieuwe oplage van het Ondernemersmagazine Gemeente Tubbergen vertellen Ewald en Gert Huzink over hun toekomstperspectief voor het bedrijf Riwald Recycling. Riwald wil dé circulaire hub zijn voor metaalstromen en een actieve rol spelen bij het vinden van oplossingen voor internationale milieuvraagstukken.

Riwald houdt zich bezig met innovatie op de gebieden elektrificatie, efficiënt gebruik van grondstoffen, duurzaam produceren en transport. Deze onderwerpen worden in het artikel uitgebreid behandeld.

artikel ondernemers riwald recycling ewald gert huzink nieuws
pensioen riwald recycling cheque

Riwald Recycling: onze trouwe medewerkers

Vol trots hebben wij afgelopen vrijdag het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd van drie van onze gewaardeerde collega’s gevierd. Hierbij vierden wij de jarenlange inzet van Joke Doctor, Ewald Robel en Theo Jansen en hun bijdrage aan het succes van Riwald Recycling. 💪
Joke, Ewald en Theo: namens heel het team enorm bedankt voor de prettige samenwerking, inzet en betrokkenheid. Jullie zijn alle drie toppers!
Joke en Ewald zullen werkzaam blijven binnen het bedrijf. Ook Theo zal altijd welkom blijven voor eventuele werkzaamheden of een kop koffie.

Duurzaam transport met onze nieuwe trucks: Volvo FH met I-save

Na ontvangst van de eerste nieuwe Volvo FH 2021 model met I-Save transporteert Riwald Recycling vanaf Augustus 2021 met twee Volvo FH modellen met I-Save. De nieuwste Volvo FH trucks zijn uitgerust met een zeer efficiënte engine en een Long Haul Fuel-pakket, bestaande uit innovatieve opties, waaronder I-See, I-Save en I-Shift voor optimale brandstofsparing. Met deze investeringen draagt Riwald Recycling bij aan duurzaam (inter)nationaal metaal transport en reduceren wij onze CO2-emissie en onze CO2 voetprint.

certificaat meting rontgen straling

Rijksuniversiteit Groningen verstrekt certificaat aan Riwald Recycling

Vanaf deze week hebben wij als Riwald Recycling zijnde onze eigen Stralingsdeskundige Meet- en Regeltoepassingen aan boord. Een Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (TMS) Meet- en Regeltechniek dient toezicht te houden op werkzaamheden met ingekapselde stralingsbronnen en/of vergunnings- dan wel registratieplichtige röntgentoestellen en vormt de link tussen de werkvloer en het management/de stralingsbeschermingseenheid.

Ömer Avci van harte met het behalen van de cursus 'Stralingsbescherming Meet- en Regeltoepassingen', uitgevoerd op de Rijksuniversiteit Groningen.

Gezaghebber van Bonaire brengt een werkbezoek aan Riwald Recycling

Riwald Recycling ontving afgelopen zaterdag 19 juni de gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, op werkbezoek in Almelo. Onder leiding van Ewald Huzink, Gert Huzink en Bart van Kessel werd de gezaghebber van Bonaire en de burgermeester van Almelo, Arjen Gerritsen, rondgeleid op het hightech complex van Riwald Recycling en toonde trots haar nieuwste innovaties op het gebied van metaalrecycling.

''Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Dankzij onze ervaring, ons brede gamma aan recyclingsmogelijkheden en onze commitment inzake de criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur behoort Riwald Recycling tussen de meest geavanceerde, gerespecteerde en vertrouwde recyclingsbedrijven van Nederland en de rest van de wereld, aldus Ewald Huzink.’’

Onze visie en kennis willen we graag delen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waaronder Bonaire. Bonaire kent flinke uitdagingen op het gebied van (metaal)afvalverwerking. De infrastructuur voor afvalverwerking moet verbeterd worden en investeringen in recycling hebben hoge prioriteit. Door de urgentie en de vraag naar een nog duurzamer afvalbeleid bezocht de gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, Riwald Recycling, waarbij Riwald een actieve rol speelt bij het vinden van oplossingen voor de milieuvraagstukken van Bonaire. Riwald Recycling verbindt haar duurzaamheidstrategiën aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en integreert innovatieve technologiën voor maximale terugwinning uit grondstoffen. Momenteel worden de eerste containers met e-waste en scrap geladen in Bonaire voor de transport naar Nederland, en Riwald Recycling heeft de verantwoordelijkheid over de transformatie van complexe producten naar pure grondstoffen met als doelstelling: ‘’dat de Nederlandse economie zou draaien op teruggewonnen grondstoffen en dat er geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn’’, aldus Ewald Huzink.

Bonaire werkbezoek recycling riwald metaal
de gezaghebber van bonaire bezoek aan riwald recycling content nieuws artikel

Duurzame operations met onze Fuchs MHL390F overslagkraan

Ons machinepark bestaat uit meerdere kranen, waaronder een Fuchs MHL390F overslagkraan, die uitgerust is met de laatste innovaties voor efficiënte operations. Mede dankzij de intelligente distributie van energie is er een optimale verhouding tussen maximale capaciteit en laag brandstofverbruik, leidend tot een ruime energiebesparing binnen ons bedrijfsproces.

Riwald Recycling experts in brand bestrijden voordat er brand is

Riwald Recycling maakt sinds begin 2020 gebruik van het PYROsmart systeem. De PYROsmart is een infrarood systeem dat in een vroeg stadium brand kan detecteren. Waar veel andere systemen uitgaan van vlammen of extreme temperaturen, kan de PYROsmart als eerder een beginnende brand ontdekken. Bovendien werkt de software zo goed dat het moeiteloos het verschil kan waarnemen tussen een brand en bijvoorbeeld de warme delen van een overslagkraan, zoals de motor, uitlaat of remmen. De software analyseert de warmtebronnen die warmer zijn dan de ingestelde alarmtemperaturen. Aan de hand van de temperatuur, beweging en spotgrootte wordt door de software en ervaringsgetallen bepaald of het een storend object is, of broei, of een (beginnende) brand. Riwald Recycling gebruikt maakt gebruik van het PYROsmart detectiesysteem in combinatie met bluskanonnen die direct aanslaan wanneer er brand ontstaat. Dankzij deze technologische innovaties blijven wij een stap voorwaarts in de recyclingsbranche.

pyrosmart systeem anti brand anti vuur blussen riwald recycling plaats
cda werkbezoek bij riwald recycling piet cees in almelo politiek

Werkbezoek CDA & Riwald Recycling

Kandidaat Tweede Kamerlid Piet-Cees van der Wel (CDA) bracht afgelopen week een werkbezoek aan Riwald Recycling te Almelo. Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Piet-Cees van der Wel en Ewald Huzink discussieerden samen over de duurzame toekomst en de laatste ontwikkelingen op het gebied van circulaire recycling.

Riwald Recycling partner Klimaatplein

De circulaire oplossingen van Riwald Recycling hebben een prominente plek in de metaalrecycling industrie binnen Nederland en de rest van de wereld. Riwald Recycling is dé ‘circulaire hub’ voor metaalstromen. Deze oplossingen zijn vanaf heden ook zichtbaar op het Klimaatplein. Het Klimaatplein wordt maandelijks twintigduizend keer bezocht door organisaties die duurzamer willen ondernemen. Bezoekers vinden er onder andere veel praktijkverhalen van bedrijven die actief CO2-uitstoot reduceren of circulair ondernemen. Riwald Recycling is naast partner ook deelnemer aan de Alliantie Klimaatactie van het Klimaatplein. Deze Alliantie bestaat uit zo’n 70 mkb-bedrijven die gezamenlijk werken aan 40% CO2-reductie in 5 jaar

partner alliantie klimaatactie klimaatplein deelnemer riwald recycling
duurzaam transport scania next generation 2021 riwald recycling truck

Duurzaam transport met onze nieuwe Scania Next Generation 2021

Riwald Recycling transporteert vanaf januari 2021 met de spiksplinternieuwe Scania Next Generation 2021 model, digitalisering met als doel energie winstgevendheid en een toekomst waarin het gebruik van fossiele brandstoffen tot het verleden behoort. De nieuwe Scania Next Generation draagt bij aan de wereldwijde klimaat-doelstellingen.

Duurzaam transport met onze nieuwe trucks: Volvo FH met I-save

Riwald Recycling transporteert vanaf januari 2021 met de nieuwste Volvo FH trucks uitgerust met een zeer efficiënte engine en een Long Haul Fuel-pakket, bestaande uit innovatieve opties, waaronder I-See, I-Save en I-Shift voor optimale brandstofsparing. Met deze investeringen draagt Riwald Recycling bij aan duurzaam (inter)nationaal metaal transport.

duurzaam transport volvo fh met i-save truck
knipijzer balanskraan sennebogen 8160 EQ

Duurzame operations met onze nieuwe Sennebogen 8160 EQ balanskraan

Riwald Recycling breidt uit met een elektrische Sennebogen 8160 EQ balanskraan die uitgerust is met de laatste innovaties voor efficiënte operations. Mede dankzij de intelligente distributie van energie verbruikt deze balanskraan minder energie dan reguliere kranen, leidend tot een ruime energiebesparing binnen het bedrijfsproces.

Openhuis: Riwald Recycling bestaat 30 jaar

Riwald Recycling vierde dit weekend het 30-jarig bestaan. 30 jaar geleden begonnen de broers Gert, Ewald en Richard Huzink met het verwerken van metaalschroot. Nu 30 jaar later bestaat Riwald Recycling uit twee vestigingen en bedient het bedrijf de wereldwijde vraag naar ferrous en non-ferrous. Vrijdagavond was er een groot feest voor al onze relaties. Meer dan 600 personen bezochten ons event met Humberto Tan als gastspreker. Zaterdag was er de open dag voor alle nieuwsgierigen.

riwald recycling 30 jarig bestaan ewald gert
goede doelen actie armoedepact almelo cheques

Riwald Recycling doneert 30.000 euro aan Armoedepact Almelo

Tijdens een speciale conferentie van het Armoedepact Almelo werden er namens de broers Gert en Ewald Huzink aan tien initiatieven cheques ter waarde van 3.000 euro uitgereikt. Deze organisaties zetten zich direct in voor mensen die in armoede leven. 'Het armoedepact bestaat 10 jaar en het leek ons daarom een mooi gebaar om 10 initiatieven te kiezen’, geeft Ewald Huzink aan. Dat zijn de Eethoek, maaltijdverstrekkers, Ter Wille, de verslavingszorg, die in gesprek gaat met gedwongen prostitués, leergeld Almelo en Tubbergen, die er voor zorgen dat kinderen in armoede toch naar school kunnen.