Circulaire economie

Riwald Recycling & circulair ondernemen

Circulair ondernemen & Riwald Recycling

De contouren van onze bedrijfsstrategie liggen in de Circular Framework en Trias Energetica.

Hierbij verbinden wij onze duurzaamheidsstrategieën aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en integreren wij innovatieve technologieën voor maximale terugwinning uit grondstoffen.

Koper recycling product non ferro eindproduct circulaire economie

Circular Framework

Ons bedrijfsstrategie is ontstaan vanuit de combinatie van de Trias Energetica filosofie en de 3R filosofie, de voorloper van de 9R filosofie. De 3R filosofie is gebaseerd op Recover, Reuse en Recycle van waardevolle ferrous ((staal, gietijzer, RVS, met ijzer (Fe) als hoofdbestanddeel)) en non-ferrous (aluminium, koper, lood, zink, brons, messing, allen materialen met een ander hoofdbestanddeel). Dankzij onze efficiënte operations, in-house productieproces en geografische locaties bezit Riwald Recycling een prominente plek in de recycling industrie binnen Nederland en de rest van de wereld, beide in termen van concurrentievermogen en capaciteit. Wij hebben als doel om een ‘circulaire hub’ te worden waar alle flows samenkomen in ons ecosysteem - complexe producten transformeren naar pure grondstoffen en die logistiek gezien duurzaam transporteren naar bedrijven in de maakindustrie. De economie zou dan draaien op teruggewonnen grondstoffen en er zouden geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn.

Trias Energetica

Met de Trias Energetica filosofie wordt de energiezuinige aanpak van Riwald Recycling in drie stappen gerealiseerd: 1) wij beperken de energievraag zoveel mogelijk; 2) wij passen waar mogelijk duurzame bronnen toe; en 3) wij vullen de restvraag naar energie zo efficiënt mogelijk in met behulp van fossiele bronnen. Riwald Recycling investeert continue in een groene toekomst en maakt gebruik van een unieke hightech granulator in combinatie met daaraan gekoppelde afscheidingsinstallaties voor een maximaal rendement van terugwinning. Bovendien gebruikt Riwald Recycling elektrische scharen en kranen die milieuvriendelijk, brandstofbesparend en geluidsreducerend zijn. In combinatie met ons duurzaam transport is Riwald Recycling één van de meest innovatieve (metaal) recyclingbedrijven van Nederland en de rest van de wereld.

Aluminium trias energetica

Innovatie in kern-technologie

Het PBL heeft met een inventarisatie de circulaire economie in Nederland in kaart gebracht. De inventarisatie bestaat uit activiteiten die het gebruik van primaire grondstoffen in de economie (kunnen) verlagen. De strategieën zoals gedefinieerd op de circulariteitsladder (R-ladder), zoals refuse, reduce, repair en recycle, zijn hiervoor als uitgangspunt genomen. Op basis van ons bedrijfsstrategie, bestaande uit de combinatie van de Trias Energetica filosofie en de 3R filosofie, investeert Riwald Recycling in de nieuwste ontwikkelingen, (scheiding- en sorterings) technieken, machines en equipment met als doel: materialen verwerken tot dezelfde hoogwaardige kwaliteit.

Door onze hightech granulator in combinatie ons hightech equipment – dubbele schrootscharen, eddy currents, trommelzeven, natseparatietafels, Infrarood (NIR), X-Ray, metal sensors, NF fines processing en colour sortings - versterken we de grondstoffenefficiëntie, resulterend dat er geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn waarbij materialen verwerkt worden tot dezelfde hoogwaardige kwaliteit. De economie zou dan draaien op teruggewonnen grondstoffen en er zouden geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn.