Diensten

Hightech metaalrecycling, containerservice, sloopwerkzaamheden en productvernietiging als core business

Riwald Recycling higtech granultor voor duurzaam en hightech metaalrecycling

Onze granulator, een unieke metaalverwerkingsmachine, scheidt de ferrous van de niet-ferrous metalen. Door de innovatieve werking kan onze granulator met de daaraan gekoppelde afvalscheidingsinstallatie het resterende afval scheiden van de binnengekomen metalen waardoor praktisch alle grondstoffen geschikt zijn voor 100% hergebruik. Dit zorgt voor zuivere eindproducten, wat op zijn beurt een hogere opbrengst met zich meebrengt. Dit heeft tevens als voordeel dat de eindproducten direct aangeboden kunnen worden aan bedrijven in de maakindustrie, smelterijen en eindverwerkers voor hergebruik.

Daarnaast investeren wij in een groene toekomst door te werken met onder andere elektrische kranen, een duurzaam wagenpark en transport over water. Milieuvriendelijk, brandstofbesparend en geluidsreducerend! Dit maakt Riwald Recycling één van de meest innovatieve recyclingbedrijven binnen Nederland en de rest van de wereld. Wij denken aan de toekomst en tonen aan dat metaalrecycling ook anders kan. Duurzamer, schoner én professioneler.

Riwald Recycling kan containers plaatsen voor de inzameling van alle metaalhoudende afvalstromen, zoals metaalschroot, productie-afval, sloopijzer, overtollige voorraad, machines en installaties. Wij kunnen verschillende types containers van 1 tot 40m3 plaatsen, bijvoorbeeld open containers, containers met deksels, afsluitbare containers en vloeistofdichte containers. Al onze standaard containers zijn voorzien van een anti-diefstal slot, waardoor diefstal van de bij uw geplaatste container met inhoud tot een minimum beperkt wordt. Ook bieden wij u de mogelijkheid om containers volgens uw wensen te produceren. Of het nu voor één dag is, voor langere tijd, of voor constante plaatsing, de lediging wordt professioneel en volgens afspraak uitgevoerd. Indien wenselijk kunnen wij u tevens voorzien van mobiele kranen uitgerust met hightech equipment, voor demontage, knip- en laadwerkzaamheden op locatie.

Riwald Recycling vrachtwagen truck volvo dienst containerservice diensten
AELS vliegtuig demonteren recycling

Riwald Recycling kan voor u de demontage van installaties, constructies, infrastructuur en machines verzorgen. Ook in het ontmantelen van vaartuigen, voertuigen, vliegtuigen, locomotieven, bruggen en sluizen zijn wij gespecialiseerd. Dit alles dankzij vakkundig personeel, een uitgebreid geoutilleerd machinepark en een eigen transport vloot.

Wij kunnen grote sloopobjecten, zoals bruggen, sluisdeuren, afgedankte windmolens en zware constructies via water ontvangen op onze locaties.

Productvernietiging

Riwald Recycling is gespecialiseerd in het volledig vernietigen van afgeschreven, beschadigde en/of onverkoopbare (overstock) producten en prototypes. Dankzij onze fysieke hightech vernietiging voorkomt u dat afgekeurde en afgeschreven producten ongewenst in de markt komen. Ons productvernietigingsproces is volledig veilig, circulair en gecertificeerd. Riwald Recycling werkt volgens de strengste Europese normen en richtlijnen en dankzij onze innovatieve scheidingstechnologieën, te zien in ons machinepark, zorgen we dat alle grondstoffen in uw producten hun weg terugvinden in de circulaire economie. Alle producten worden volgens de strengste richtlijnen vervoerd en onherstelbaar vernietigd. Na het productvernietigsproces ontvangt u een vernietingsrapportage en de bijbehorende documenten, waarmee u kunt aantonen dat alle producten zijn vernietigd volgens de geldende richtlijnen. Daarnaast is het voor al onze klanten ook mogelijk om onder toezicht het vernietigingsproces bij te wonen. Dankzij onze hightech en circulaire keten worden praktisch alle grondstoffen geschikt voor 100% hergebruik en dragen wij bij aan de maximale grondstof-efficiëntie.

Bediening granulator expert wo afstudeerders

9 speerpunten van Riwald Recycling

Waarom kiezen voor Riwald Recycling?

Ruime openingstijden

Elke werkdag van 07:00 - 16:30 geopend en ook open in de vakantieperiodes met aangepaste openingstijden.

Altijd één aanspreekpunt

U heeft altijd één aanspreekpunt gedurende uw levering. Wij regelen alles van A-Z en nemen de complete levering uit handen.

Hightech equipment

Riwald Recycling werkt met de nieuwste apparatuur op het gebied van duurzaam en circulair recyclen van ferrous en non-ferrous.

Maximale grondstof-efficiëntie

Riwald Recycling draagt bij aan de maximale grondstof-efficiëntie met een recyclingspercentage van 95-100%.

Circulair ondernemen

Riwald Recycling voert haar operationele activiteiten uit volgens de principes vanuit de circulaire economie en de Trias Energetica.

Snelle, duidelijke en eerlijke kwaliteitscontrole

Riwald Recycling beschikt over een ruim complex waar meerdere keuringen tegelijk uitgevoerd kunnen worden door vakkundig personeel.

Vakkundig opgeleid personeel

Riwald Recycling beschikt over gekwalificeerd personeel en biedt intern opleidingen aan voor nieuwe werknemers.

Directe en snelle betalingen

Riwald Recycling staat bekend om haar snelle directe- en indirecte betalingen aan toeleveranciers en business partners.

Wij kopen altijd uw metaal

Riwald Recycling koopt alle verschillende typen ferrous en non-ferrous van verschillende orderhoeveelheden, eventueel op contractbasis.