SHIP & OFFSHORE RECYCLING HOLLAND

SHIP & OFFSHORE RECYCLING HOLLAND

Ship & Offshore Recycling Holland is een samenwerkingsverband tussen de Hein Heun Groep en Riwald met als doel schepen op een vaste locatie en onder de meest moderne eisen te ontmantelen. De werf gelegen in Kootstertille is in 2014 volledig vernieuwd conform de nieuwste Europese richtlijnen. Tevens zijn wij in het bezit van alle benodigde certificaten en hebben de mogelijkheid om schepen tot een lengte van 110 meter te ontmantelen.

Op korte afstand van Drachten, Leeuwarden en de snelweg A7 vindt u aan de Oastkern 18 te Koostertille onze nieuwe scheepsontmantelingswerf. Ship & Offshore Recycling heeft zich gespecialiseerd in de verantwoorde sloop, sortering en recycling van o.a. marineschepen, pontons, sleep- en duwboten en diverse schepen voor zee- en riviervaart. Deze nieuwe werf ligt direct aan het Prinses Margrietkanaal, en is volgens de laatste Europese Wet- en Regelgevingen compleet met vloeistofdichte ondergrond en een afvalwater beheerssysteem geheel nieuw uitgerust. Hierdoor kunnen wij snel, professioneel en zeer milieuvriendelijk drijvend materieel ontmantelen met de zekerheid dat er geen verontreinigingen in de bodem en het water kunnen ontstaan.

Vanwege ons complete dienstenpakket kunnen wij gebruik maken van al de disciplines binnen onze bedrijven. Asbest in schepen wordt door Hein Heun Asbestsanering volgens de geldende Wet- en Regelgeving verwijderd. Herbruikbare scheepsonderdelen van complete motoren tot elektronische apparaten worden zorgvuldig geconserveerd, overzichtelijk opgeslagen en weer voor  hergebruik aangeboden in de maritieme markt.

Daarna worden de schepen verder gestript en de afvalstromen gesorteerd en vertransporteerd naar verwerkingsbedrijven. Als laatste gebeurd de sloop van het karkas met grote staalscharen waarna de ferro en non-ferro materialen gerecycled worden door Riwald B.v.

De ruime en nette opzet van het terrein zorgen voor een veilige en milieuverantwoorde werkomgeving.